Tennisvereniging Heerhugowaard en de gemeente staan binnenkort tegenover elkaar voor de rechter. Deze moet bepalen of de vereniging in zijn recht staat door een deel van tennispark Oostertocht aan de Van Veenweg onder te verhuren aan Gymvereniging Sport in Uitvoering.

Sinds de zomer van 2018 huurt de gymvereniging een deel van de baancapaciteit van de tennisvereniging. Dat is jarenlang toegestaan door de gemeente, die eigenaar is van de grond maar het verhuurt aan de tennisvereniging. Maar nu heeft de gemeente plannen om een deel van het complex te gebruiken voor andere sporten. Verschillende doelgroepen zouden worden uitgenodigd om onder regie van Heerhugowaard Sport NV te sporten. Het bestuur van de tennisvereniging zou hieraan willen meewerken, als de gymnastiekvereniging er buiten wordt gelaten. Volgens het bestuur heeft de gemeente geen zeggenschap over de banen.

De gemeente daarentegen stelt dat er bij de overeenkomst tussen tennisvereniging en gymvereniging sprake is van illegale onderverhuur. In de gebruikersovereenkomst tussen de vereniging en de gemeente zou staan dat dat niet is toegestaan. Het conflict speelt al een tijd. Afgelopen zomer wilde de gemeente een onafhankelijke deskundige naar de zaak laten kijken, onder de voorwaarde dat beide partijen de uitkomst als bindend zouden accepteren. Maar daar stemde het bestuur van de tennisvereniging niet mee in. Ruim een half jaar later hebben burgemeester en wethouders nu besloten om de kwestie aan de rechter voor te leggen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl