Overal in de regio Alkmaar kon er woensdag om 12:00 uur weer besteld worden op vele terrassen in de regio. Ook winkels mogen sinds woensdag zonder afspraak weer worden betreden. Ondanks de onverminderd hoge druk op de zorg zijn de coronamaatregelen versoepeld.

Aan het terrasbezoek zijn voorwaarden gesteld. Zo zijn de terrassen alleen open tussen 12:00 uur en 18:00 uur. Er zijn per terras maximaal vijftig gasten toegestaan. Aan een tafel mogen maximaal twee mensen zitten, tenzij iedereen tot hetzelfde huishouden behoort. De tafels moeten op 1,5 meter afstand van elkaar staan, tenzij er kuchschermen tussen worden gezet. Gasten krijgen vooraf een checkgesprek, worden geregistreerd en moeten reserveren. Dat laatste mag ook ter plekke.

Op het Waagplein in Alkmaar liepen om 12:00 uur de terrassen meteen goed vol. "Hier heb ik zo naar uitgekeken", was er veelvuldig in vele varianten te horen. Het was met een stralend zonnetje ook het ideale terrasweer. De eerste schreden op het terras op het Waagplein werden gadegeslagen door handhavers, politie en gastheren van de Alkmaar Marketing. Ook burgemeester Roemer kwam poolshoogte nemen, en zocht met meer dan één ambtenaar van de gemeente Alkmaar een plekje.

Afgelopen nacht mocht ook iedereen weer de straat op. De laatste nacht met avondklok liep woensdagochtend om 4:30 uur af.
Pin It
Bekeken: 2136x
https://ee.itk.ac.id/data/