Elektrisch rijden is populair in Alkmaar. Er rijden in de gemeente liefst twee keer zoveel elektrische en hybride auto's als in de rest van het land. Dit blijkt volgens EVplan uit getallen van CBS, RDW, RVO en Klimaatmonitor. Ook in Bergen en Langedijk rijden er meer dan gemiddeld. Alleen Heerhugowaard blijft wat achter, ondanks dat het aantal laadpalen er relatief goed is.

Er staan in gemeente Alkmaar 1.438 elektrische en 759 hybride personenauto's geregistreerd. Dat is 4,41 procent van alle auto's, tegen het landelijk gemiddelde van 2,26 procent. Bergen en Langedijk komen uit op 2,97 en 2,42 procent. Heerhugowaard blijft nog steken op 2,16 procent.

En dat terwijl er in Heerhugowaard toch relatief veel publieke en semi-openbare laadpalen staan, net als in Bergen en Alkmaar. Denk bij semi-openbaar aan tankstations, hotels en parkeergarages. In de drie gemeenten is er gemiddeld één laadpunt per drie (deels) elektrische auto's, tegenover landelijk één per vier en een halve auto. Wat dat betreft kan Langedijk nog wel een inhaalslag maken. Hier is er gemiddeld één paal beschikbaar per vijf auto's.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl