Heerhugowaard Centraal


Het Openbaar Ministerie doet niks met de aangifte van een groep gedetineerden uit de gevangenis in Heerhugowaard tegen directeur Marianne Vos. De negentien gevangenen deden aangifte omdat zij ’binnen’ geen mondkapjes tegen corona mogen dragen. Volgens het OM is er geen strafbaar feit gepleegd.

Het mondkapjesverbod in gevangenissen werd landelijk ingesteld, zodat bewaarders kunnen zien wie er achter het mondkapje schuilgaat en om gezichten van gedetineerden ’te kunnen lezen’. De bajesklanten zijn bang dat zij zonder mondmaskers grotere risico’s lopen om met het virus besmet te raken. Afstand houden lukt volgens de groep niet altijd.

Tegen de Alkmaarsche Courant meldt het Openbaar Ministerie donderdag dat de gevangenis in Heerhugowaard de richtlijnen volgt van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en Outbreak Management Team. Er is weinig mis met het beleid van de gevangenis, zo concludeert het Openbaar Ministerie.

Het afgelopen jaar zijn verschillende gedetineerden en medewerkers besmet geweest, maar de gevangenis in Heerhugowaard is momenteel coronavrij. Het beleid in de bajes is door de aangifte niet veranderd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl