Bij een autobandenspecialist aan de Dulleweg op bedrijventerrein Zuiderdel in Broek op Langedijk is zaterdagochtend een grote uitslaande brand uitgebroken. De brand brak rond 7:30 uur uit. Acht minuten later werd opgeschaald naar 'grote brand'. De brandweer is uitgerukt met drie tankautospuiten en een hoogwerker en krijgt assistentie van omliggende korpsen uit onder meer Alkmaar, Zuid-Scharwoude, Heerhugowaard en Noord-Scharwoude.

Getuigen hoorden van veraf harde knallen. In de verre omtrek is een dikke zwarte rookpluim te zien. Daarom is er een NL-Alert gestuurd naar omwonenden. "Bewoners moeten hun ramen gesloten houden als zij last hiervan hebben", vertelt een woordvoerder van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Winkelcentrum Broekerveiling is vanwege de rookontwikkeling voorlopig gesloten.

De brandweer probeert op dit moment vooral te voorkomen dat het vuur zich kan uitbreiden richting andere ondernemingen, zoals interieurbedrijf RUBEX. Mogelijk is er asbest vrijgekomen bij de brand.

Voor zover bekend was er niemand in het pand aanwezig.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl