Tony van Diepen heeft zondag met het nationale 4x400m estafetteteam goud veroverd op de World Relays in Polen. Dankzij zijn teamgenoten Jochem Dobber, Liemarvin Bonevacia en Ramsey Angela kon de Heerhugowaarder vanaf de kop aan de laatste ronde beginnen. Hij werd al snel ingehaald, maar Van Diepen hield het hoofd koel en was op het laatste stuk oppermachtig. Met een tijd van 3.03,45 min. benaderde het kwartet bovendien het Nederlands record uit 2017.

De World Relays is een groot evenement dat eens per twee jaar wordt gehouden. Wereldkampioen Amerika en WK-finalisten Jamaica en Trinidad & Tobago waren afwezig, maar vele andere nationale teams proberen via het toernooi kwalificatie af te dwingen voor het WK of de Olympische Spelen dus de strijd is evengoed hevig.

In de voorronden op zaterdag werd het ticket voor de Olympische Spelen comfortabel veilig gesteld, maar daarna kreeg Van Diepen kuitkramp in de series 4x400m gemixt (twee dames en twee heren). Gelukkig lag de op Nationaal Sportcentrum Papendal wonende Heerhugowaarder zó ver voor dat hij rustig aan naar de finish kon en herstelde hij goed voor de finale 4x400m. De finale gemixt zou hij niet lopen.

Van Diepen en zijn teamgenoten zijn dit jaar erg sterk. Ze wonnen de Europese indoortitel en bovendien pakten Van Diepen en Bonevacia zilver en brons op de individuele 400m. Nu komt daar World Relays goud bij. De mannen willen tijdens de Olympische Spelen op zijn minst de finale halen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl