The Herons heeft ambities om het honk- en softbal naar een hoger plan te trekken. De noodzakelijke verbeteringen aan de accommodatie komen eraan dankzij gemeente Heerhugowaard en er zijn ook stappen gezet voor het verbetering van het niveau. PR-man Erik Wegman: "Vanaf nu wordt het niveau nog een tandje hoger getild door de begeleiding van Eva Voortman, Nederland's beste softbal pitcher."

De KNBSB werkt aan een masterplan om het niveau van de softbal te verhogen. The Herons werkt daar met de Pirates uit Amsterdam al aan, door Eva in te schakelen. Bij de Waardse club gaat ze trainster Mirjam Soumokil helpen met de begeleiding van pitchers van Aspiranten tot Dames 1. "Ze leert de pitchers bewust en uitdagend trainen op technisch, fysiek en ook mentaal vlak", licht Wegman toe. "Ze begint met online kennissessies over de ideale worp, die ze tijdens haar studie bewegingswetenschappen heeft onderzocht (evavoorman.nl). Van elke pitcher wordt een analyse gemaakt, met daaraan gekoppeld een persoonlijk programma."

Elke maand wordt de progressie beoordeeld en het programma eventueel aangepast. "Leren wat goed bij jou past is daarbij het motto", aldus Erik Wegman. "Deze verdere professionalisering past bij de ambities van de Herons om niet alleen de eerste teams, maar de hele lijn vanaf de jeugd te laten groeien door het continu verbeteren van de trainingsmethodes."

Wanneer de nieuw vergaarde kennis in de competitie kan worden toegepast is nog even afwachten. Het seizoen zou in april starten, maar is inmiddels uitgesteld tot minimaal 23 mei.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl