Gemeenten Langedijk en Heerhugowaard vragen inwoners en andere belangstellenden om hun reactie op de conceptvisie Westdijk en Havens. Het concept bestrijkt het gebied tussen fietsbrug De Krul en de haven van Broek op Langedijk, en is gemaakt op basis van analyses, gesprekken en een bijeenkomst voor inwoners en andere belanghebbenden. Tot en met 7 juni kunnen inzichten op de conceptvisie gegeven worden via een korte vragenlijst.

De Westdijk is een belangrijke schakel tussen Langedijk en Heerhugowaard, maar de Westdijk en de havens vormen nu geen eenheid. Daarmee is het gebied volgens beide gemeenten nog niet klaar voor de toekomst. De conceptvisie is een grote stap richting een aantrekkelijker ontmoetingsgebied centraal in Dijk en Waard.

Wethouder Annette Groot van Heerhugowaard: “Met de ontwikkeling van een nieuw woongebied in het Stationsgebied en het Stadshart, maar ook in het dorpslint van Langedijk, komen steeds meer mensen genieten van het water en de omgeving van Westdijk. Een gebied waar onze inwoners en bezoekers van onze mooie gemeenten in de toekomst graag komen om te wandelen, te fietsen, te varen of een ijsje te eten.”

Doel is om het gebied tussen De Krul en de haven in Broek op Langedijk van en voor iedereen te maken.  Er is een toenemende vraag naar goede recreatiemogelijkheden, doorgaande fiets- en wandelroute en meer plekken om te water te gaan. Maar daarnaast moeten er ook rustige plekken zijn.

Wethouder Nils Langedijk: “De Westdijk sluit aan op het authentieke dorpslint in Broek op Langedijk, het havengebied en de sluis. Het kan de toegang zijn tot een dagje uit, varen in het landschapsgebied Oosterdel en een bezoek aan Museum BroekerVeiling. De recreatieve functies zijn er al, met deze visie willen we ze op elkaar laten aansluiten zodat ze elkaar versterken.”

Tot en met 7 juni kan een korte vragenlijst over de conceptvisie worden ingevuld via gemeentelangedijk.nl en heerhugowaard.nl.

Reacties worden verwerkt en samen met het visiedocument aangeboden aan de colleges en gemeenteraden van Langedijk en Heerhugowaard. Voor de zomer wordt het visiedocument besproken en naar verwachting wordt na de zomer een besluit genomen over de concept-visie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl