De Noordwest Ziekenhuisgroep moet in Alkmaar en Den Helder totaal 1.000 tot 1.500 operaties inhalen. Het gaat om niet-acute ingrepen die zijn uitgesteld om ruimte te maken voor de coronazorg. De ziekenhuizen zou acht maanden lang twee extra operatiekamers extra moeten laten draaien om die achterstand weg te werken, aldus Simon Berkhout, onder andere crisiscoördinator, in het NHD.

Alle spoedeisende operaties, dat zijn ingrepen die binnen zes weken moeten plaatsvinden, konden worden uitgevoerd. Berkhout zegt dat het NWZ-personeel er trots op is dat hier geen vertragingen zijn ontstaan. De polikliniek en diagnostiek zijn alleen in de eerste piek stilgelegd, daarna is het zien van patiënten ook doorgegaan.

Voor de meer dan 1.000 uitgestelde operaties was er geen echte spoed, maar ze zijn wel degelijk ook noodzakelijk. Berkhout noemt als voorbeelden ingrepen voor een kunstknie, een kunstheup of vanwege een hernia. Het waren soms harde keuzes. Er wordt aan een plan gewerkt om de achterstand weg te werken. Er wordt gedacht aan wekelijks een dag extra opereren op de locatie Bergermeer, en misschien in nog een ander zelfstandig behandelcentrum.

Ook wordt gedacht aan gebruik van ziekenhuis OK's in het weekend. Maar dat moeten de zorgmedewerkers wel zelf willen. De leiding wil hen niet alsnog overbelasten, want ze hebben al een jaar lang veel voor de kiezen gekregen. Er lijkt wel wat lucht te zijn ontstaan. Begin mei startte werd mondjesmaat gestart met overname van corona-patiënten uit overbelaste ziekenhuizen buiten de provincie.

Er is nog geen zicht op de algehele gezondheidsschade die ontstaan is door het terugschroeven van de niet-acute zorg in het NWZ. Dat zal pas duidelijk worden naarmate de achterstanden worden ingehaald.
Pin It
Bekeken: 2214x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/