00:00
55
00:00


"Wat willen wij? Vrijheid!", galmde vrijdagavond door de straten van Heerhugowaard. Terwijl het aantal gevaccineerden gestaag oploopt en er door de versoepelingen langzaam meer lucht komt voor het sociale leven blijven de protesten tegen de coronamaatregelen ook doorgaan. De in Alkmaar inmiddels bekende fakkeloptocht week vrijdagavond uit naar Heerhugowaard om ook daar de boodschap te brengen.

"Ik denk dat kinderen de dupe zijn van alle maatregelen en een beetje in angst leven op de scholen. Ik wil dat dat stopt en daarom loop ik mee", zo laat één van de demonstranten aan Heerhugowaard Centraal weten. Voor sommigen was Alkmaar te ver om hun overtuiging uit te dragen: "Ik maak me wel zorgen over wat er nu allemaal gebeurt. En nu het in de buurt is, is het toch een klein signaal dat je kunt afgeven".

Het is geen hele grote groep die de route loopt. Waarschijnlijk heeft het natte en winderige weer daar een rol in gespeeld. De tocht zelf verloopt rustig, ondanks de aanwezigheid van een klein aantal demonstranten dat niet uit de regio komt en gehoopt had op meer spektakel. "In Amsterdam was er veel meer spanning, dit is een heel rustige groep. Ik hoopte op meer", vertelt één van hen.

Wanneer de groep na de tocht weer terugkeert op het plein bij het stadhuis heeft organisator Djodie Joosten nog een boodschap voor de deelnemers: "Ik ben supertrots op jullie en zie jullie graag de volgende keer weer, maar dan met mooi weer!"

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl