De gemeenten in de regio Alkmaar organiseren van 20 tot en met 25 juni 'Gluren bij Duurzame Buren'. Dit is een online alternatief voor een Duurzame Huizenroute in de regio, waarbij een 'groene' reporter langs gaat bij mensen met duurzame toepassingen in huis. Elke dag vanaf 20:00 uur kunnen inwoners voorbeelden zien van anderen uit de regio die aan duurzaamheid en energiebesparing hebben gewerkt.

Sommige inwoners hebben al veel stappen gezet en wonen aardgasvrij of energieneutraal. Anderen hebben een eerste maatregel getroffen, zoals het plaatsen van zonnepanelen, overstappen op inductiekoken of het isoleren van de spouw. Een aantal van hen worden door de reporter bezocht, om anderen te inspireren en motiveren om ook aan de slag te gaan. Er zijn vooraf opgenomen rondleidingen en er is een live vragenuurtje.

De opnamen vinden eind mei en begin juni plaats en de aanmelding staat nog open, maar er kan aandacht worden besteed aan slechts zes duurzame woningen van diverse typen. Aanmelden kan bij Omgevingsdienst Noord-Holland Noord via odnhn.nl/Inwoners/Gluren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl