De Woondeal Noord-Holland Noord moet nog even op zich laten wachten. Minister Kajsa Ollongren wil de deal voor 60.000 woningen niet ondertekenen, omdat het kabinet demissionair is. Dit tot grote ergernis van VVD-Kamerlid Daniel Koerhuis, aldus het NHD. Twee maanden geleden vroeg hij haar al om haar handtekening onder de woondeal, die de Tweede Kamer op 10 maart aannam na een motie van hemzelf en CDA-Kamerlid Julius Terpstra.

Koerhuis vroeg minister Ollongren dinsdag tijdens het vragenuurtje van de Tweede Kamer weer naar de ondertekening van de woondeal, die de achttien regiogemeenten in juni 2020 sloten. Hierin zitten onder andere bouwplannen in Heerhugowaard, Stompetoren en Heiloo/Limmen, maar de provincie ligt dwars. Het provinciebestuur wil wel graag bij laten bouwen, maar de laatste paar jaar ging de focus voor buitengebieden steeds meer naar landschapsbehoud. Volgens Koerhuis zit de bouw daar dan ook op slot.

Ollongren vindt dat overigens wel meevallen, zei ze tijdens het vragenuurtje. Koerhuis nodigde haar uit om te gaan kijken, maar daarop zei de in Leiden geboren Amsterdamse al regelmatig door de regio te fietsen. Volgens haar ’lopen de ambtelijke gesprekken door’.
Bekeken: 1973x