00:00
55
00:00
Wat woensdagmiddag een rustig trainingstochtje op zee met zijn kajak moest worden voor Jeroen Heusy uit Bergen, werd onverwacht een avontuur. Ongeveer anderhalve kilometer uit de kust bemerkte Jeroen dat een helikopter om hem heen bleef cirkelen. Na enige tijd vermoedde hij dat hij werd gezocht en begaf zich snel richting strand.

Daar zag hij al snel een waterscooter van de Reddingsbrigade, een patrouilleboot en een vliegtuig van de kustwacht en de reddingboot Adriaan Hendrik van de KNRM uit Egmond opduiken. Een strandganger bij Bergen aan Zee had Jeroen eerst in de verte gezien. Even later kon hij hem niet meer ontwaren. Dat was voor de strandganger reden om de hulpdiensten te alarmeren. Jeroen was zich echter van geen kwaad bewust en verkeerde niet in nood.

Ron Zentveld van de KNRM in Egmond vindt het geen enkel probleem dat de boot te water moest voor een vals alarm: "We hebben daar geen enkele moeite mee. We waarderen het dat mensen het alarmnummer bellen bij onraad, mogelijke problemen en problemen, op zee en op het strand. Liever een keer te vaak uitgerukt dan een keer te weinig."

In deze podcast vertelt de kajakker over zijn avontuur en hoe het afliep.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl