De brandweer van Heerhugowaard rukte vrijdagmiddag rond 14:00 uit voor een woningbrand aan de Zuidwijkring in Heerhugowaard. Omwonenden hadden de brandweer gebeld na rookontwikkeling uit de woning.

Bij aankomst van de brandweer bleek er niemand thuis. Daarom werd de voordeur geforceerd. Binnen stuitten de brandweerlieden op een ’oude en blinde hond’. Het dier werd opgevangen in de brandweerauto, in afwachting van de dierenambulance.

In de woning is het brandje geblust. Het bleek te zijn ontstaan door een vergeten pan op het vuur. De woning heeft brand- en roetschade opgelopen.

Een brandweerman schrok erg toen hij de achterdeur wilde openen om de woning te luchten. In de achtertuin waren een aantal „gevaarlijk uitziende” pitbulls. De achterdeur kon hij nog net op tijd dicht trekken. Volgens de brandweerman zouden de beesten zo groot zijn geweest dat ze hem „recht in de ogen” aankeken. Voor zover bekend bleven de pitbulls ongedeerd bij de brand.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl