Donderdag is de nieuwe beleef- en beweegtuin bij Hugo-Waard officieel geopend. De opening was vanwege corona in beperkte kring, maar de tuin is van en voor iedereen. Na een kort welkomstwoord van Heerhugowaards wethouder Annette Groot en bestuurder Gabriele Kasten van de Pieter Raat Stichting, hesen de jongste en de oudste bewoner de vlag. Daarna kon iedereen meedoen aan een beweeg- en danssessie op muziek.

"Deze tuin is een fijne plek voor jong en ouder in de wijk, om elkaar te ontmoeten, samen te bewegen en te beleven", zei Gabriele Kasten. "Het parcours met beweegapparaten, de rekstokken, de jeu-de-boules-baan, de prachtige planten, het insectenhotel, het boter-kaas- en eierenspel en de lachspiegel maken dat iedereen zich hier kan vermaken."

De tuin is van en voor iedereen, stelde ook wethouder Groot. "Voor jong en ouder. Door in beweging te zijn en te blijven, vertraagt het proces van ouder worden. De tuin is zeer uitnodigend en ook ingericht voor mensen met dementie en voor minder-validen. Deze tuin prikkelt de zintuigen."

Marc Zwart was projectleider namens de gemeente. "De tuin is zo ingericht, dat er elk seizoen wel iets gebeurt. We hebben gekozen voor een combinatie van gras, siergrassen en veel bloeiende vaste planten. Een wandelpad leidt onder meer langs de beweegtoestellen, die ook geschikt zijn voor mindervaliden. Ook vanuit het woonzorgcentrum en de aanleunwoningen kunnen de bewoners genieten van het uitzicht en de activiteiten in de tuin."

De 99-jarige mevrouw Visser hees samen met Femmy van Emmerik (59) de vlag in het midden van de tuin. "Het is heel mooi geworden. Bewegen is goed, hoor. Je moet in de weer blijven. Of het nu met jeu-de-boulen, sjoelen of puzzelen is… Als je niks doet, ben je zo oud. En weet je wat ik hoop? Dat er niks wordt vernield. Het is zo leuk om te zien dat ook jonge ouders met hun kinderen de tuin nu al weten te vinden en samen voor de lachspiegel staan. En hoe mensen hun oefeningen doen om fit te blijven. Dat moet zo blijven."

Wie als groep wil jeu-de-boulen of met bewoners van Hugo-Waard willen spelen zijn van harte welkom. Ook worden er nog vrijwilligers gezocht voor het onderhoud van de tuin. Aanmelden kan via naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-19830189. (foto: Twitter @GemHHW)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl