Zondag kwalificeerde het mannenteam van AV Hera zich, ondanks dat het flink gehavend was, als derde toch nog comfortabel voor de promotiefinale 1e/2e Divisie. De dames waren in 2019 al meteen doorgepromoveerd naar de 1e Divisie en gingen voor consolidatie. Ondanks een belangrijke uitvaller, lukte dit met een prima zesde plek, slechts één klein puntje van de promotiefinale verwijderd. Zaterdag plaatsten drie Hera-jeugdteams zich al voor hun finales.

Kogelstootster Jessica Schilder won in eigen huis eenvoudig haar onderdeel met een afstand van 16,43m en pakte zo de volle 12 punten. Junior Femke Jonker verbeterde haar record hinkstapspringen na ruim een jaar eindelijk weer eens. Haar afstand van 11,94m was ook goed voor de zege. Een tweede plaats was er voor Leonie Keppel, die haar discusrecord verbeterde naar 43,87m.

Heren 1 kon dankzij invalbeurten en geschuif binnen het team - twee keer op dag zelf! - genoeg punten sprokkelen ter aanvulling op de grote scores. Mika Brouwer won de 100m in een record van 10,74s en Thomas van Ophem wierp zijn speer naar 65,98m. Master Eddy Cardol won zowel het kogelstoten als het slingeren met 14,16m en 40,92m. De nog licht geblesseerde junior Jeff Tesselaar kon nog niet springen, maar wel de 800m lopen. Die won hij in 1:59.81 min. Maar dé held was de 17-jarige Lars Beukers die zich opofferde voor de 110m horden (1,07m hoog) en hinkstapspringen, en zowaar uitstekend meekwam.

Zaterdag plaatsten de Hera-meiden onder 16 jaar zich met een achtste plaats voor dé landelijke A-finale, met een aantal individuele topprestaties. Het 4x80m estafetteteam liep 41,50s, de zevende tijd van Nederland. Malin Schouten, met haar 1,65m lengte, sprong 1,62m hoog en staat nu landelijk gedeeld vijfde. Manon Hoedjes stootte 11,97m, maar zakte van het weekend naar plek twee op de ranglijst.

De jongens en meiden onder 14 jaar kwalificeerden zich met een 15e en 22e plaats voor de landelijke B-finale (plek 13 t/m 24). Bijzonder is dat de meeste jongens volgend jaar ook nog onder 14 jaar zijn. (archieffoto: Sjoerd de Roos)
Pin It
Bekeken: 1543x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/