Reddingsbrigade Dijk en Waard (voorheen Reddingsbrigade Heerhugowaard) is donderdagmiddag vertrokken richting Zuid-Limburg. Dat meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Bovendien is een groep vrijwilligers van de KNRM in Egmond vertrokken om bijstand te verlenen.

Zuid-Limburg wordt zwaar getroffen door hevige regenval in dit gebied. Rivieren treden buiten hun oevers en grote delen van Zuid-Limburg zijn overstroomd. In de buurlanden zijn al dodelijke slachtoffers te betreuren door het noodweer.

De Heerhugowaardse eenheid van de reddingsbrigade maakt deel uit van de Nationale Reddingsvloot. Ook de eenheden van Stede Broec, Den Helder en Hoorn zijn opgeroepen. Ze lossen andere eenheden van de Nationale Reddingsvloot af, die sinds middernacht in touw zijn. Op de A2 ontstond donderdag een kilometerslange colonne van reddingswerkers die hun collega's in Limburg te hulp schoten.

Reddingsbrigade Nederland en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord sloten in april een overeenkomst om verspreid over het hele land eenheden klaar te hebben staan voor calamiteiten met wateroverlast. In Noord-Holland Noord staan er altijd eenheden paraat in Den Helder, Hoorn, Stede Broec en Heerhugowaard.

De reddingsbrigades van Noord-Holland stonden sinds donderdagochtend vroeg in vooralarm. Dat betekent dat ze gereed moesten zijn om binnen een uur uit te kunnen rukken richting Zuid-Limburg.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl