Circus- en theaterschool Tefredo staat dit jaar voor de tiende keer op het Strand van Luna. Volgens circusdirecteur Fred Meijer reden om groots uit te pakken: “We staan dit jaar met drie verschillende tenten, waarin een breed scala aan workshops en voorstellingen te volgen zijn". Van 12 tot en met 15 augustus kunnen kinderen er elke dag terecht om acts te oefenen, en ze uiteindelijk te vertonen voor publiek. 's Avonds zijn er maar liefst drie voorstellingen.

De workshops duren van 13:30 tot 15:30 uur. Kinderen oefenen twee uur lang circusacts, dans en jembé om hun kunsten daarna te vertonen. Alle deelnemers lopen dan vrolijk zwaaiend een rondje door de piste, terwijl het publiek lachend klapt op de maat het liedje 'Bij Circus Tefredo'.

Maar er is veel meer te beleven. Fred vertelt trots: “Het programma is voor dit jaar aanzienlijk gegroeid. Zo hebben we een groter aanbod aan workshops, maar ook een groter aanbod aan theaterprogramma. We spelen ons eigen theatrale circusvoorstelling ‘Fabrique du Cirque’; worden er verhalen verteld door Martin; en openen we iedere dag met een voorleesontbijt. Zelfs ons avondprogramma is groter geworden. Daar waar we in voorgaande edities één theater en/of muziekprogramma per avond gepland hadden staan, bieden we nu drie programma’s aan. Hierdoor hebben we een veel breder aanbod voor ons publiek en kan een ieder worden vermaakt.”

“Voor ons blijft het allerbelangrijkste om talenten in en rondom Heerhugowaard een podium te bieden,” vervolgt de circusdirecteur. “Op die manier kunnen zij hun creatieve- en artistieke kunsten vertonen voor een publiek en zichzelf ontwikkelen op het podium. Het is dan fantastisch om te zien, dat kinderen in twee uur tijd zoveel zelfvertrouwen opdoen en werkelijk stralen in het midden van de piste.”

Kaarten en meer info op tefredo.nl. (foto: Julian den Ouden)
Bekeken: 1667x