Thierry Baudet wil dat het Forum voor Democratie voet aan bodem krijgt in de lokale politiek en benoemt daarbij in een video specifiek Dijk en Waard en de drie andere fusiegemeenten in Nederland. Daar zijn de verkiezingen al in november.

"De gemeenteraadsverkiezingen worden ongekend spannend, want de gemeenten zijn nodig voor de implementatie van al die plannen van het kabinet", zegt Baudet in zijn video. De controversiële partijleider doelt daarbij met name op plannen waar hij uitgesproken tegenstander van is: met betrekking tot corona, het Klimaatakkoord en de plaatsing van AZC's. "Dan kunnen wij de plannen tegenhouden, kunnen we met alternatieven komen."

"En dan kunnen we mensen op lokaal niveau verbinden met elkaar en daar echte verandering realiseren", vervolgt Baudet. "Ook plaatselijke referenda en noem het allemaal maar op."

De FvD was in Heerhugowaard en Langedijk winnaar bij de Provinciale Verkiezingen in 2019 met 18,7 en 17,8 procent van de stemmen. Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart scoorde de oppositiepartij beduidend slechter met respectievelijk een zesde (6,7%) en een vijfde plek (6,8%).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl