De laatste landstitel van FC Marlène is uit 2009 en dat vindt de Heerhugowaardse zaalvoetbalclub al veel te lang geleden. "We hebben de ambitie om de play-offs te halen, dat mag duidelijk zijn", vertelt Jeroen de Groot, de nieuwe hoofdtrainer van de mannen.

Jeroen de Groot heeft een rijke geschiedenis als speler. Zo speelde hij bij meerdere topclubs en kwam zo'n 50 keer uit voor Oranje. Als hoofdcoach is nog groen, maar hij heeft wel het idee dat zijn achtergrond hem voordeel oplevert: "Het zal anders zijn als in de zin van 20 jaar als voetballer natuurlijk. Ik had ook verantwoordelijkheden omdat ik de aanvoerdersband droeg, maar nu heb je toch een andere invalshoek naar die jongens, als je het hebt over training geven, en ook daar je beslissingen maken", vertelt De Groot tegen mediapartner NH Nieuws.

Speler Stefan Dol is al over zijn coach te spreken: "Hij is als trainer al goed. Scherp, hard, dat hebben wij denk ik ook nodig". Hij heeft er veel zin in na een jaar zonder competitiewedstrijden en is optimistisch over de kansen op de landstitel. "Ik denk dat dat wel moet lukken. In een prijs, dat sowieso".

Dit seizoen is Marlène versterkt met Younes Daari en ook Barry de Wit, die terugkeert op het oude nest om keeper Peter Rozenbeek op te volgen. "Ik heb altijd een warm gevoel gehouden bij de club, dus toen ze bij mij terecht kwamen heb ik vrij snel de keuze gemaakt om weer over te stappen". De erfenis van Rozenbeek voelt niet zwaar op zijn schouders. "Peter heeft wel iets nagelaten, dat mogen we wel zeggen, maar uiteindelijk ben ik niet Peter, en zal ik het op mijn eigen manier moeten gaan invullen."

FC Marlène start het seizoen op vrijdag 10 september thuis tegen AGOVV uit Apeldoorn.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl