Voorzitter Gido Schouten en lijsttrekker Jasper John van CDA Dijk en Waard betreuren het vertrek van Gerard Rep en Jolanda van Ling. Rep had eerder al duidelijk zijn onvrede geuit over de in zijn ogen ondergeschikte rol die de Langedijker raadsleden is toebedeeld, maar de overstap van Van Ling kwam voor beiden als een verrassing. "Het was mij niet bekend dat zij ontevreden was of er iets speelde, tot afgelopen week", zegt Gido Schouten. "Ik weet ook niet of het mogelijk te maken heeft met de plek die mensen hebben gekregen op de concept kieslijst."

Rep heeft ook daar flinke kritiek op en vindt dat de mensen uit Langedijk op onverkiesbare plaatsen terecht zijn gekomen ten faveure van Heerhugowaarders en buitenstaanders. Maar dat bestrijdt Schouten. "Vijf komen uit Heerhugowaard, vier uit Langedijk en eentje uit De Noord. Caroline van Kleef uit Langedijk staat op plek 2. Zij is geen raadslid, maar wel betrokken bij de fractie en al jarenlang lid van CDA. Mike Walter op 4 zette zich in voor de SeniorenPartij, maar was al wel lid van het CDA. Hij koos er voor om voor het CDA lokaal actief te worden."

"Ik begrijp zijn boosheid en teleurstelling", zegt de voorzitter over Gerard Rep. "We moeten van twee naar één. Een andere uitdaging is dat we fantastisch goede kandidaten hebben, met het gevolg dat mensen mogelijk lager op de lijst zijn gekomen. Er is meer dan zorgvuldig onderzoek gedaan."

"Het liefst hadden we Gerard erbij gehouden", zegt Gido Schouten. Hij heeft echt heel veel betekend voor het CDA". Lijsttrekker Jasper John sluit zich daarbij aan. "Het is gewoon heel jammer als het zo loopt. Je zit in de politiek om iets bij te dragen aan de samenleving, en als mensen dan zo vertrekken is dat erg jammer."

Jolanda van Ling stapte op omdat ze zich niet meer thuis voelde in de Waardse fractie. Ook zij gaat worden gemist. "Jolanda heeft echt heel veel voor de partij gedaan. Ook jammer dat ze die keuze nu maakte, zeker nu het landelijk niet zo goed gaat met het CDA, qua beeldvorming ook niet. Ik heb haar besluit niet zien aankomen. Ik heb haar nog niet te pakken gekregen."

Gido Schouten heeft louter goede woorden voor Van Ling, maar dat ze haar zetel meeneemt zit de fractievoorzitter niet lekker: "Daar is in principe over afgesproken om dat niet te doen, dat is ook ondertekend. Maar ik ben het wel eens dat er bij verkiezingen op de persoon gestemd wordt. Dat ze weer vol energie zit bij een nieuwe partij, dat kan ik me wel voorstellen. Jammer dat ze weg is."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl