Dinsdagochtend is een postbode in Heerhugowaard in haar bus gegijzeld en met een pistool tegen haar hoofd gedwongen om naar het Geestmerambacht te rijden. Daar hebben de daders de bus leeggeroofd. De pakketten werden in hun eigen voertuig overgeladen en zijn ze gevlucht.

Rond 09:00 uur gingen de daders er vandoor en bleef de vrouwelijke postbezorger achter. Een bezoeker van het recreatiegebied haar trof haar aan, ze was erg overstuur. Daarop is alarm geslagen bij de politie.

De politie kan de gijzeling en beroving nog niet officieel bevestigen, maar onze verslaggever meldt dat er urenlang onderzoek is gedaan op de parkeerplaats van Geestmerambacht. Ook is er een zoekslag gemaakt met speurhonden. De lege bestelwagen stond met de deuren open geparkeerd in een hoek van het parkeerterrein.

Het is nog niet duidelijk waar in Heerhugowaard de bezorger werd overmeesterd. PostNL bevestigt dat er een beroving is geweest van een vrouwelijke medewerker. Zij maakt het naar omstandigheden goed, aldus de woordvoerder. De politie is gevraagd naar meer informatie en bevestiging, maar de woordvoerder zie niet op de hoogte te zijn.
Bekeken: 3495x