Het bedrijfsverzamelgebouw aan de Celsiusstraat 32 in Heerhugowaard is weer open, maar wel ‘onder voorwaarden’. Het pand werd in maart op last van burgemeester Bert Blase gesloten nadat er ondermijnende en criminele activiteiten werden ontdekt. Ondernemers die zich in het pand willen vestigen, hebben een gemeentelijke exploitatievergunning nodig. Dat geldt ook bij veranderingen van de ondernemingsvorm of de leiding.

“We werken voortdurend aan een gezonde en veilige woon- en werkomgeving en het stoppen van ondermijnende criminaliteit is een van de prioriteiten", legt Bert Blase uit. "Met een vergunningplicht heeft de gemeente meer zicht op wat er gebeurt en kan er beter gehandhaafd worden. Criminele ondernemers worden geweerd en pandeigenaren hebben dan ook meer zicht op de huurders van hun pand.”

Dankzij signalen van andere ondernemers zijn de criminele praktijken op en via het adres Celsiusstraat 32 afgestopt. Er stonden honderden bedrijven ingeschreven, waarvan tientallen malafide. Grote hoeveelheden verboden middelen werden afgeleverd, bestemd voor de productie van cocaïne. Ook stonden 800 voertuigen op het adres geregistreerd, die konden worden gelinkt aan 300.000 euro aan boetes. Verder werd het adres gebruikt voor aankopen via bedrijfjes die daarna snel weer werden opgedoekt, het witwassen van geld, financiering van terrorisme, belastingontduiking en illegale onderhuur.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl