00:00
55
00:00


Afgelopen zaterdag werden, na een jaar corona-onderbreking, de brandweerspelen of schoolspuitwedstrijden weer in Langedijk gehouden. Dat de spelen gemist zijn bleek wel uit het zeer uitgebreide deelnemersveld. Maar liefst vijftien teams streden op het parkeerterrein voor de kazerne om de felbegeerde bokalen.

Uiteraard speelde ook het mooie weer mee waardoor er een enorme en gezellige drukte was aan de Vroedschap. "Ja dit is natuurlijk fantastisch, een record van vijftien groepen en 131 kinderen. We doen het vooral om de kinderen van Langedijk een geweldige dag te bezorgen, maar je hoopt natuurlijk ook dat er bij een aantal het idee ontstaat om zich over een paar jaar bij de jeugdbrandweer aan te melden", zo laat Jeroen Egbers, één van de organisatoren weten.

De strijd tussen de verschillende scholen werd vanaf de eerste opdracht tot en met het eindspel fanatiek gevoerd. Uiteindelijk bleek IKC Waterrijk door de dag heen de meeste punten te hebben verzameld: 126. Daarmee veroverden zij de eerste plaats, de grootste bokaal en de 'gouden' medailles.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl