De afgelopen anderhalf jaar zijn de halfverharde wandelpaden in Langedijk en Heerhugowaard intensiever gebruikt dan voorheen. Hierdoor is herstel op een aantal plekken nu noodzakelijk. De gemeenten zijn op dit moment bezig met herstel van de respectievelijk 14 en 4 kilometer aan paden. De werkzaamheden duren naar verwachting enkele weken.

De meeste paden zijn aangelegd met materiaal dat een natuurlijk karakter heeft. In Langedijk liggen veel schelpenpaden, in Heerhugowaard zijn ze van kalkhoudend granulaat. Het werk bestaat onder andere uit het aanbrengen van nieuw materiaal, herstel van de breedte en onkruidbestrijding. Hier en daar worden de paden verbreed.

Gemeente Langedijk is begonnen met de paden in het Oosterdelgebied, daarna volgen de paden bij Amelsgroet en rond de volkstuinen bij de Potjesdam in Zuid-Scharwoude, bij Bitterzoet en het Diepsmeerpark in Oudkarspel, Grasakker/Kroosakker in Noord-Scharwoude en Noordeinde en de Gedempte Veert in Sint Pancras.

In Heerhugowaard gaat het om de wandelpaden bij de Bremlaan, Bruinvis, Velduil, en Witte Klaverweide. Het onderhoud aan het wandelpad bij De Groene Wiecken is inmiddels uitgevoerd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl