In de nacht van zondag op maandag heeft de Waardse politie een scooterdief aangehouden, nadat hij zichzelf in de kijker had gereden. Bij controle bleek dat de scooter was gestolen en het slot was uitgeboord. Politie Heerhugowaard meldt dat er de laatste tijd veel scooters en scooteronderdelen worden gestolen. En dat er vaak geen aangifte wordt gedaan.

Rond 02:20 uur troffen agenten een scooterrijder, die prompt een andere route koos toen hij hen zag. Ze vonden de bestuurder na een korte zoekslag, maar de scooter had hij gedumpt. Die werd even later, met gesloopt slot en nog warme motor, gevonden in een steeg vlakbij. De bestuurder is toen aangehouden op verdenking van heling.

De afgelopen periode zijn volgens de Waardse politie dus veel diefstallen van scooters en scooteronderdelen. Vaak wordt echter geen aangifte gedaan, en dat maakt het lastiger om gericht naar de daders te zoeken. De politie roept dan ook op om altijd aangifte te doen. "Hoewel het ons niet zal lukken om alle diefstallen op te lossen (gezien de bewijslast), helpt het ons wel daders te stoppen." (foto: Politie Heerhugowaard)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl