Na een lange aanloop zal de gemeenteraad van Heerhugowaard op 28 oktober stemmen over het Masterplan fase 1 voor Centrumwaard. En er staat nog een groot herinrichtingsproject op de agenda: de Visie Westdijk in Balans over de havengebieden van Broekhorn en Broek op Langedijk.

Volgens het Masterplan fase 1 gaat het Raadhuisplein er vooral aan de noordzijde anders uitzien. De lange grote dozen moeten plaats maken voor een ouder en gemoedelijker straatbeeld met panden van drie of vier verdiepingen hoog. Ook de inrichting van het plein wordt aantrekkelijker ondanks dat de twee parkeerterreinen blijven bestaan. Een deel van de bebouwing langs de Raadhuisstraat en de Middenweg / Van Loonstraat zal eveneens worden vervangen. De Middenweg wordt een 30 km/u straat met een soort boulevard.

Voor vernieuwbouw moet eerst fase 2 worden doorlopen. Dat is de uitwerking van alle plannen in fase 1 op het vlak van beeldkwaliteit, ontwikkeling en de detailhandel, duurzaamheid, sociale cohesie en wonen & werken. In november volgt een participatiebijeenkomst en betrokkenen kunnen tot en met 15 november online hun inzichten delen op argu.co/heerhugowaard.

De Visie Westdijk in Balans gaat over de verdere ontwikkeling van de havens van Heerhugowaard en Broek op Langedijk en het tussengelegen gebied. De hoofdpunten zijn verbetering van de sport, recreatie en de samenhang in het gebied, realisatie van nieuwe woningen en horeca en het maken van doorgaande fiets- en wandelverbindingen onder andere met een twee nieuwe bruggen en een pontje.

Minder sexy onderwerpen op 28 oktober zijn onder andere de nieuwe en ingrijpende Omgevingswet - Omgevingsvisie voor Langedijk en Heerhugowaard, het Bestemmingsplan Heerhugowaard-Zuid en het hamerstuk Bestemmingsplan Heerhugowaard De Noord.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl