Euforisch, zo voelde de familie van 'Shaver' Hans Boomsma uit Heerhugowaard zich toen hij eindelijk weer in zijn eigen bedje lag. Lang leek er op korte termijn geen frequente thuiszorg voor hem te zijn, maar dankzij bijna 300 donaties lukt dat toch. "Een oud-collega-muzikant heeft een donatie van 10.000 euro gedaan, echt absurd!"

Na het artikel dat NH Nieuws en Heerhugowaard Centraal een ruime week geleden over de situatie van Hans publiceerde, ging het ‘in een sneltreinvaart’. Er werd 23.000 euro gedoneerd. "Dinsdag dachten we: ‘Het is een grote sprong, maar we gaan het gewoon doen.’ Twee dagen later was Hans thuis", vertelt zoon Martijn Boomsma aan mediapartner NH Nieuws. "Hij is er stil van, en vooral dol- en dolgelukkig. De eerste paar dagen waren euforisch, nu is hij weer meer de patiënt".

Echtgenote Annemiek kan het eigenlijk nog niet helemaal beseffen. "We zijn gewoon héél erg blij dat hij thuis is". Al is het grote werk nu eigenlijk pas begonnen. "Het is heel hectisch allemaal; het is zoeken en wennen aan het dagritme. Het is geweldig dat het is gelukt en verder is het een groot avontuur nu."

Hans lag de afgelopen weken in een revalidatiecentrum, ondanks dat hij tussentijds was uitgerevalideerd. Zijn familie wil nu zelf de zorg regelen. Maar dat is wel duurder. Dat er zoveel mensen geld gaven, kan The Shavers zanger Hans eigenlijk niet bevatten. "Dat had hij zeker niet verwacht, ik ook niet trouwens", zegt de zoon. "Mijn vader heeft blijkbaar heel veel impact gemaakt in het leven van mensen."

"Het verbaast me wel", geeft hij toe. "Als zoon kijk je natuurlijk anders naar je vaders band dan de fans. Ik vind het leuk wat hij doet, maar wordt nu wel met m’n neus op de feiten gedrukt over hoe groot die band was en hoeveel mensen van die muziek hielden. Twee jaar geleden speelde hij Paradiso nog vol. Terwijl ze toen al een jaar of tien niet gespeeld hadden. Ik vind het echt hartverwarmend."

Met 10.000 euro was de meest gulle gever een oud-collega-muzikant. "Absurd", zegt Martijn. "Hij was in eerste instantie benaderd of hij zou willen optreden op een benefietconcert voor Hans, maar daar had hij geen tijd voor. Dit geld had hij toevallig en wilde hij graag doneren."

Binnenkort komt er mogelijk nog meer geld bij: dan is er een tatoeage-actie in Haarlem. Martijn: "Mijn vader zit van top tot teen onder de tattoos. Het is een manier voor hem om met zijn reuma om te gaan: bij het zetten van een tattoo is hij de baas over de pijn, in tegenstelling tot bij de reuma". Daarnaast bedekken de tatoeages littekens van operaties. "Deze tatoeërder heeft een slangetje bij hem gezet en gaat zondag 7 november diezelfde slang bij mensen zetten."

Ook meldden veel mensen zich om voor Hans te zorgen. "Veel verzorgers en zzp’ers, maar ook mensen die werken bij een zorginstelling en op hun vrije dag willen langskomen. We zijn nu bezig met het samenstellen van een team van verzorgers en afgelopen vrijdag hadden we de eerste verzorgers van een particulier bureau in huis, dat we door de donaties kunnen betalen."

Hoe het nu verder gaat, is nog onduidelijk. "We zijn nu de acute zorg aan het regelen en daarna kijken we naar de komende maanden. Hans zit nog vol ideeën voor kunstwerken en we willen nog kijken naar gespecialiseerde krachttraining of een fysiotherapie die het niet heeft opgegeven. Lang vooruit kijken we nu nog niet. We leven in het nu." (foto: Martijn Boomsma)
Pin It
Bekeken: 1834x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/