00:00
55
00:00

Wanneer de maand mei begint te naderen begint het hart van menig voetballiefhebber steeds sneller te kloppen, want dan mag het traditionele zilverwerk weer worden verdeeld. Zo was dat woensdagmiddag 22 april ook het geval bij het altijd populaire schoolvoetbaltoernooi van Alkmaar, langs de velden van Alcmaria Victrix. 

Sam Rooker van Alkmaar Sport: “Tijdens de finaledag zijn er 18 teams aanwezig. Dat zijn omgerekend ongeveer 250 kinderen, van verschillende basisscholen." Zowel jongens als meisjes uit de groepen 7 en 8 mogen samen met hun klasgenootjes ervoor proberen te zorgen dat de naam van hun school op de felbegeerde wisselbokaal komt te staan.

Toen het allerlaatste fluitsignaal over de velden had geklonken was het tijd om feest te vieren. Allereerst werden de troostprijzen verdeeld, en daarna was het tijd om de hoofdprijzen uit te delen. De jongens van basisschool De Zeswielen hebben na enkele zenuwslopende wedstrijden de bokaal eindelijk in handen, net als de dames van basisschool De Sterrenzanger die ook met hun team een prestatie van formaat hebben geleverd. 

De winnaars van het schoolvoetbaltoernooi spelen op 20 mei de regiofinales bij voetbalvereniging SVW'27 in Heerhugowaard. De kampioenen van de regiofinale spelen vervolgens op 3 juni 2015 de districtsfinales bij S.V. Legmeervogels in Uithoorn, en op 17 juni 2015 vindt de landelijke schoolvoetbalfinale voor groep 7/8 plaats bij het sportcentrum van de KNVB in Zeist.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl