Naast de geplande festiviteiten van Koningsdag staan ook de traditionele Koningsspelen op het programma. In het zwembad van de Hoornse Vaart heten de Koningsspelen voor het 3e jaar op rij de KoningsZWEMspelen. Zeven verschillende basisscholen zullen tegen elkaar strijden tijdens een zwemestafette.

Op 24 april organiseren alle basisscholen in Nederland hun eigen Koningsspelen, te vergelijken met een sportdag. De Koningsspelen in het zwembad worden door Alkmaar Sport georganiseerd, zeven scholen hebben besloten daar aan mee te doen.

De spelen worden geopend om 8:30 uur in het 25 meter bad, waar teams van kinderen tussen negen en elf jaar tijdens een zwemestafette tegen elkaar zullen strijden. Daarna beginnen de festiviteiten in het 50 meter bad, daar kunnen kinderen tussen elf en dertien jaar zich vermaken op de Wipe-Out baan. Ook zijn er activiteiten zoals waterpolo en een 'Dragontrack' te doen, bij de 'Dragontrack' zullen kinderen in een drakenboot van de drakenbootvereniging United Dragons in een boot tegen elkaar in peddelen om zo de helft van de tegenstander over de lijn te krijgen.

Naast de wateractiviteiten is er ook buiten van alles te doen zoals voetballen een pannakooi en bouncehockey. Het programma wordt in de middag herhaald.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl