Heerhugowaard Centraal

In de nacht van woensdag op donderdag is rond drie uur een ramkraak gepleegd bij Cameraland aan de Van Ostadelaan in Alkmaar. De pui is daarbij met een auto geramd. Het interieur van de net 4 maanden geleden geopende nieuwe winkel daarbij heeft forse schade opgelopen. Erg ver zijn de daders niet gekomen; de politie heeft op de Eeuwigelaan in Bergen de vermoedelijke daders kunnen aanhouden na een korte achtervolging. Het gaat om een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Egmond aan Zee.

Agenten die ter plaatse kwamen zagen een auto met hoge snelheid wegrijden, maar konden die auto in eerste instantie niet achterhalen. Op de Hoeverweg werd wel een busje gezien, waarna de agenten deze besloten aan te houden voor controle. Het busje ging er echter met hoge snelheid vandoor, maar kon op de Eeuwigelaan in Bergen staande worden gehouden. In het busje lag gereedschap dat bij ramkraken wordt gebruikt.

De auto die de agenten bij de winkel hadden zien wegrijden werd later, met de buit er nog in, in Egmond aan de Hoef gevonden. De schade voor Cameraland wordt geschat op zo'n kwart miljoen euro; de winkel is vandaag wel gewoon open. (foto's: Cameraland)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl