Heerhugowaard Centraal

Museumgemaal Wilhelmina is dit jaar 20 jaar actief als educatief centrum van polder- en watermanagement. Door de jaren is Wilhelmina uitgegroeid tot een pareltje in het culturele aanbod van de regio. Zondag 5 juli is er een uitbundig polderfeest.

Muziek, introductie van een GPS gemalenevent, de start van een limerickwedstrijd, een jubileumtentoonstelling, een jubileumboekje en wethouder Anjo van de Ven (die de opening voor zijn rekening neemt), zorgen in het groene decor voor een heugelijke middag.

Wilhelmina werd in 1995 museumgemaal, toen het waterschap twee computergestuurde gemalen bouwde. Op initiatief van toenmalig dijkgraaf Hein van der Pal begon een werkgroep aan de uitbouw, met informatiepanelen, film, oriëntatietafels, wisselende zomertentoonstellingen en folders.

De inloop is om 14:00 uur met muziek van poldertroubadour Bert van Baar. Dan volgt een feestrede van voorzitter Dirk de Gier en de opening.  Meer op Museumgemaalwilhelmina.nl. (foto: geheugenvannederland.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl