Burgemeester Piet Bruinooge heeft het eerste programmaboek van het Orgel Festival Holland 2015 uitgereikt gekregen van bestuursvoorzitter Adri Steenhoek. Het festival vindt plaats van 26 juni t/m 4 juli op diverse locaties in Alkmaar. Thema is dit jaar MUSIC & SPACE. De vaste onderdelen van dit 10-daagse festival ontbreken natuurlijk niet. Topsport op de orgelbank, zo kan je het Internationale Schnitger Orgel Concours wel noemen!Jong aanstormend orgeltalent vanuit de hele wereld strijdt weer om de ‘grote prijs van Alkmaar’.

Daarnaast trekt de internationale Orgelacademie met masterclasses en workshops studenten die zelf graag de unieke Alkmaarse orgels willen bespelen. Het zeer gevarieerd aanbod aan activiteiten is ook dit jaar weer buitengewoon aantrekkelijk. In de jazz-kerkdienst klinkt samenzang, orgel en saxofoon. Het koor van de Universiteit van de hoogheden prins William en prinses Kate zingt uit de uitbundige en intieme engelse koortraditie. Ensembles van het Conservatorium van Amsterdam nemen de luisteraars mee naar Parijs, Hamburg en Venetië.

Ook Artiance neemt de concertbezoekers mee op reis: fasten your seat belts! Natuurlijk is er een muzikale excursie naar de prachtige kerken van Schermerhorn, Grootschermer en De Rijp. Het slotconcert wordt ingeleid door maar liefst drie componisten, waarvan modern werk wordt uitgevoerd. Door de fusie heeft Alkmaar nu 20 historische orgels, samen ruim 4000 jaar oud! Spil van dit alles: de wereldberoemde orgels van de Grote Sint Laurenskerk die van zich laten horen! Alkmaar Organ Valley: 10 dagen centrum van de internationale orgelwereld!

Het programmaboek is HIER te downloaden

 

Bekeken: 4174x