Heerhugowaard Centraal

Woensdag heeft wethouder Carolien van Diemen drie scholen, namelijk Heliomare, de Burgemeester De Wildeschool in Schagen en het Samenwerkingsverband Primair onderwijs bezocht. Dat meldt het NHD.

Dit was naar aanleiding van de commotie die ontstond toen bekend werd dat de ouders van kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan voortaan zelf het vervoer van hun kind moeten regelen. Ze zouden hier een bedrag ter hoogte van het ov-tarief voor krijgen.

Van Diemen was er niet blij mee dat er gesproken werd over het afschaffen van de schoolbus; ze benadrukt dat er alleen minder mensen zo’n bus krijgen toegewezen. Ook verweerde ze zich  tegen de bewering dat ze heeft verzuimd om bij de scholen advies in te winnen over of de kinderen om wie het gaat wel met het ov kunnen.

De scholen zouden juist terughoudend zijn geweest met informatie omdat die privacygevoelig zou zijn. De wethouder wijst erop dat de bedoeling van de nieuwe regeling is dat mensen zelf actiever op zoek gaan naar oplossingen.  

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl