Heerhugowaard Centraal

Drie muzikanten treden deze zomer op in de Sint Laurentiuskerk in de reeks ‘Muziek in de Laurentius’. De Amsterdamse organist Gijs Boelen trapt af op 19 juli. Daarna volgen de 11-jarige sopraan Marie-Juliette de Niet op 26 juli en organist Erik-Jan Eradus op 23 augustus.

De Sint Laurentius of Cuyperskerk aan het Verdronkenoord is bij uitstek geschikt voor deze concerten vanwege haar prachtige entourage en akoestiek. Het monument met het beroemde Pels-orgel is één van de vroegste werken in Noord-Holland van architect Pierre Cuypers.

Toen Boelen als 5-jarige het Christian Müller-orgel van de Grote- of Sint Bavokerk in Haarlem beluisterde, besloot hij organist worden. Hij nam later deel aan internationale orgelconcoursen en viel ook in de prijzen.

Naast composities van de 16e tot de 20e eeuw speelt Boelen vanaf 16:00 uur eigen bewerkingen van onder meer Rachmaninoff en Bartók. Bovendien speelt hij een compositie van de Alkmaarse componist Willem de Fesch (1687-1761). Toegang is vrij, wel wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor behoud van het monument.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl