Heerhugowaard Centraal

Vrijdag kreeg Arthur Dontje van chocoladebedrijf Dobla in de Dobla Store in Alkmaar de sleutels en wachtwoorden overhandigd van de website Openringers.nl. Joran, Justin en Dave van stichting MEO bouwden die voor het project Open Ringers.

MEO is een leerwerkbedrijf voor jongeren met een achtergrond in de media of de grafische industrie. Hier doen deze jongeren werkervaring op, omdat ze veelal een wajong-indicatie hebben en daarom dit steuntje richting de arbeidsmarkt goed kunnen gebruiken.

Dontje koos bewust voor MEO: “Zoals Dobla dat vaker doet, willen we het Ringersproject serieus inzetten voor talentontwikkeling. Niet alleen van de getalenteerde chocolatier die internationaal wil doorbreken via de patisserie-academie in Ringers, maar ook van mbo’ers -waar het bedrijfsleven om staat te springen- en dagbesteding en talentontwikkeling van mensen die bijzondere aandacht nodig hebben.”

In Ringers kan Fermento uitgroeien tot een sociale onderneming die voor de speciale doelgroep praktijkopleidingen aanbiedt in het bakkersbedrijf. 

Arthur Dontje denkt nog groter met bijvoorbeeld opleidingen in toerisme, ondernemen, styleren, transport en logistiek. Hij en zijn team zijn in gesprek met het Clusius College, het Horizon College, het Culinair Centrum in Beverwijk, het Bakery Institute in Zaandam en de Nationale Bakkerij Academie in Ede.

In het najaar wordt bekend of Ringers-eigenaar Rabo Vastgoed en de gemeente Alkmaar meewerken aan het project. Meer informatie op Openringers.nl.

Foto: Joran en Justin (Dave ontbreekt) van MEO maakten Arthur Dontje blij met de website. (foto: Rob Verhagen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Heerhugowaard Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl