Het was even onzeker of het terrein van AV Hera in Heerhugowaard te drassig zou zijn, maar gelukkig konden de Highland Games der Lage Landen toch doorgaan. Mede dankzij voormalig 'Sterkste Man' Wout Zijlstra als presentator, werd het een mooi avondje traditionele Schotse spelen.

De twaalf grote mannen uit Nederland en België streden in de A- en de B-klasse, met gebruik van de deels lichtere B-materialen: hamerslingeren (7,2 kg), steenstoten (10 kg), gewichtwerpen (12,5 kg), 'tossing the caber' oftewel boomstamwerpen en tot slot hooggooien (20 kg).

Pieter Karst Bouma werd eerder dit jaar Nederlands kampioen A-klasse en nu was hij ook de Belgen de baas. De tweede plaats ging naar de Belg Patrick van Antwerpen. Sebastiaan Huijs, voorzitter van Hera, werd derde mede dankzij winst bij het boomstamwerpen.

"PK" kreeg ook nog een prachtige fotocollage, omdat het zijn honderdste Highland Games waren.

In de B-klasse ging de titel naar de Belgische nieuweling Dominique Mattys. Wilfred van Est, winnaar van het Nederlandse seizoensklassement, werd tweede. De derde prijs en meteen ook de juniorentitel waren voor Toby Brouwer,
Bekeken: 3082x