Het dames- en het herenteam van AV Hera zijn beide tweede geworden in de eerste wedstrijd van de 1e Divisie. En dat terwijl de mannen vorig jaar nog een divisie lager zaten. Op de baan in Heerhugowaard waren de thuisteams extra gemotiveerd, en ze gingen beter om de lastige en frisse wind. De promotiefinale is echter allerminst zeker. De concurrentie zit bij de dames nog bovenop elkaar. Bij de mannen is er aardig wat spreiding, maar Hera moet in de tweede van drie ronden een paar belangrijke teamleden extra missen.

Ploegleider zijn is soms frustrerend in de atletiek, zelfs bij grotere clubs. Zijn er voor alle onderdelen al (redelijk) goede atleten, dan moeten ze nog beschikbaar en fit zijn. Gaten vullen gaat niet zomaar; een kogelstoter laat je bijvoorbeeld niet invallen op de 5.000m en een afstandsloper. Maar waar een aantal clubs verzwakt waren, betrad Hera de eigen baan behoorlijk op sterkte. En de thuisclub profiteerde soms van missers van tegenstanders, mede door de lastige (tegen-) wind. Dit terwijl iedere Heraan redelijk tot zeer goed presteerde.

De Hera-mannen boekten vier overwinningen, en daarmee vier keer de volle twaalf punten (in de 1e Divisie zitten twaalf teams). Speerwerper Thomas van Ophem klaagde over vormgebrek, maar wierp toch goed (71,02m). Discuswerper Sebastiaan Bonte presteerde goed ondanks de voor linkshandigen ongunstige zijwind (56,09m). Hordenspecialist Jared Broers liep de 110m horden niet goed (15,40s) door stevige tegenwind juist in zijn serie, maar het was voldoende voor de eerste plek. Stephen Haakmat boekte enigszins verrassend ook winst (11,31s). Hij was ook de slotloper op de 4x100m estafette. Samen met Mahan Yousefi , Jared Broers en Romello Christiaan werd hij tweede in een spannende strijd (42,22s)

Het damesteam noteerde winst op de 200m dankzij junior Lana Broers (25,75s), die daarmee meerdere dames versloeg met beduidend snellere records. Daarnaast pakte ze een tweede plaats op haar specialiteit, de 100m horden (14,92s). Ook hier versloeg ze een paar dames die met duidelijk snellere records, die blijkbaar niet zo goed met tegenwind om kunnen gaan. De tweede overwinning was voor de pas 16-jarige Rosalie ten Bruggencate. Op de 1.500m liep ze onbedreigd naar een sterke overwinning (4:40,71 min). Verder waren er nog tweede plaatsen voor speerwerpster Noah Verduin (49,46m) en discuswerpster Leonie Keppel (42,79s) die zonder erop te trainen ook nog derde werd met kogelstoten (11,58m). (archieffoto: Streekstad Centraal)
Pin It
Bekeken: 290x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/