Ook in Bergen organiseert het 4 mei comité weer de jaarlijkse herdenking. Die zal plaatsvinden in de Ruïnekerk en begint om 18:30 uur.  Sprekers zijn Vincent Dekker over Vincent Weijand, en verhalenvertelster Naomi Stern vertelt over Jaap Hemelrijk.

Verder zullen gedichten worden voorgedragen en speelt Frank van Wijk op het orgel. Zangeres Marianne Selleger wordt door Dirk Hooglandt op saxofoon begeleid. Om 19.30 uur vertrekt de stille tocht vanaf de Ruïnekerk naar de Algemene Begraafplaats aan de Kerkedijk, waar bij de Geallieerde Graven na de Last Post om 20.00 uur twee minuten stilte wordt gehouden, het volkslied wordt gezongen en de twee vlaggen van de RAF in top worden gehesen.

De plechtigheid wordt vervolgd met de kranslegging bij het Groot Offerkruis, en bloemleggingen bij de Verzetssteen, het Joodse monument, het Propellerblad en voor het Ereveld. Daarna wordt de Vlam van de Vrijheid ontstoken.  Afsluitend is om 21.00 uur een concert in de Ruïnekerk met muziek van Purcell, Edgar, Perry, Beach en Bach en teksten en gedichten.

De kerkdienst is onder meer te volgen via lokale omroep RTV80. (foto: Habro Fotografie / Hans Brouwers)
Pin It
Bekeken: 378x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/