Er moeten heel wat ambtenaren en commissies aan te pas komen om het bezwaar tegen de geel geschilderde deur van de Kunstkerk aan de Stationsweg af te handelen. Dat schrijft het NHD. De Kunstkerk Heerhugowaard, voorheen de Artotheek, die sinds half maart zetelt in de kerk aan de Stationsweg, had de voordeur van de kerk felgeel geschilderd om de kerk een vrolijke uitstraling te geven

Heerhugowaarder Laurens Muller diende half mei een officieel bezwaar in tegen de gele kleur van de kerkdeur. Volgens hem had dat niet gemogen omdat de kerk een gemeentelijk monument is, en een gemeentelijk monument zou niet mogen worden veranderd zonder toestemming van het college van burgemeester en wethouders. Ambtenaren van de gemeente die de kleur geel goedkeurden dachten daar blijkbaar anders over; zij vonden dat het college er helemaal niet aan te pas hoefde te komen. De Welstandscommissie moet nu het bezwaar gaan bekijken en advies uitbrengen aan de Commissie Beroep en Bezwaar.

Vanaf daar zijn er meerdere mogelijke uitkomsten, zo beschrijft het NHD. Als de Welstandscommissie het meteen volledig met Muller eens is moeten ambtenaren van Heerhugowaard de Kunstkerk meteen gaan mededelen dat de kleur moet worden veranderd. Als de Kunstkerk dat weigert moet de Commissie Beroep en Bezwaar zowel bezwaarmaker Muller als de gemeente hun verhaal laten doen. Als daarna ook de Commissie Beroep en Bezwaar ook vindt dat de gele kleur niet mag en het oorspronkelijke groen met wit terug moet komen wordt dat geadviseerd aan het college. Het college mag het advies echter ook negeren.

Op de Facebookpagina’s ‘Je bent Heerhugowaarder als…’ en ‘Je bent een echte Heerhugowaarder als…’ is wisselend gereageerd op de berichten rond de gele deur. De meeste mensen blijven er laconiek onder en vinden de discussie overdreven. Anderen vinden de gele deur afzichtelijk en zijn het eens met het bezwaar. De Kunstkerk zelf was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

Pin It
Bekeken: 3959x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/