Enkele maanden na de verhuizing door de Artotheek naar de kerk aan de Stationsweg moet de deur opnieuw worden overgeschilderd. Dat is het oordeel van de monumentencommissie, zo meldt het NHD.  

Toen de Artotheek, die voorheen in het gemeentehuis was gevestigd maar enkele maanden geleden moest vertrekken omdat men geen commerciële huur kon betalen, zijn intrek nam in de Stationswegkerk werd de voordeur in een felle tint geel geschilderd. De bedoeling was dat de deur de kerk een vrolijke en artistieke uitstraling zou geven.

Drie Heerhugowaarders zagen er de vrolijkheid echter niet van in en dienden een klacht in. De kleur zou niet bij een monument passen en het zou daarom niet zijn toegestaan om de kleur van de deur te veranderen. Ook had de overschildering volgens de bezwaarmakers moeten worden goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders, maar de ambtenaren die de aanvraag tot overschilderen onder ogen hadden gekregen oordeelden blijkbaar dat dat niet nodig was. De monumentencommissie heeft nu als suggestie voor een andere kleur bruinrood gegeven.

Overigens hebben de drie bezwaarmakers ook gesteld dat dat de Artotheek helemaal niet in de kerk had mogen worden gehuisvest. De gemeente behandelt hun bezwaarschrift als twee aparte bezwaren. Op het tweede deel van het bezwaarschrift is voor zover bekend nog geen antwoord gekomen.

Pin It
Bekeken: 3435x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/